O Zaragoza acelera e precipita os récords negativos do Dépor

O Deportivo, que queda a oito puntos da permanencia, nunca antes enlazara dezaoito partidos sen gañar.

Por Galicia Confidencial | SANTIAGO DE COMPOSTELA | 08/12/2019 | Actualizada ás 18:30

O Zaragoza acelerou cara á promoción de ascenso co triunfo por 1-3 que cultivou este domingo no Estadio Abanca-Riazor, onde precipitou as marcas negativas dun Deportivo que segue a súa caída libre cara ao abismo.

Estadio Abanca Riazor na Coruña
Estadio Abanca Riazor na Coruña | Fonte: RCDeportivo

Intercambiados os papeis da tempada pasada, o conxunto maño foi moi superior ao equipo coruñés no primeiro tempo, aguantou no segundo as arremetidas dos deportivistas, lanzados polo peruano Beto da Silva, e consolidaron a súa praza de ascenso directo.

O Deportivo, que queda a oito puntos da permanencia, nunca antes enlazara dezaoito partidos sen gañar e tampouco un adestrador seu había debutado con nove partidos sen vitorias.

Luís César repetiu o once do duelo co Lugo (0-0), confiaba en dar un paso á fronte en ataque despois de selar a área propia, estaba convencido de que tocaba gañar, pero o equipo coruñés, solidario e voluntarioso no repregamento, foi plano e inofensivo en campo contrario.

O Zaragoza non tardou en asentarse no céspede de Riazor, alfombra vermella para os visitantes. Os aragoneses escudriñaron os problemas do Deportivo como hai cinco anos fixera o seu adestrador, Víctor Fernández. Entón no banco local, o técnico maño detectou, co equipo en Primeira División, unha autodestrución que continúa a día de hoxe.

Dani Giménez respondeu ás primeiras chegadas do Zaragoza, os disparos de Eguaras e de Soro desde a frontal, coa seguridade que neses albores do partido lle faltou ao seu homólogo na outra portaría, Álvaro Ratón, que estivo a piques de regalarlle o primeiro tanto a Mollejo e Koné tras un erro co balón nos pés.

A réplica deulla Vicente Gómez, que fallou na saída do balón aos 28 minutos, pero Luís Suárez atopouse co poste dereito de Dani Giménez. A madeira e unha posterior estirada do porteiro do Deportivo só lograron aprazar o inevitable.

No sexto córner, superada a media hora, Guitian elevouse máis que os rivais e desequilibrou o choque de cabeza. O Zaragoza xa tiña o partido onde quería e seis minutos despois atopou o segundo tanto, outra vez cun cabezazo, de Puado a centro de Javi Ros. No fondo dos Riazor Blues, os ultras do Deportivo, soou unha vez máis a 'directiva dimisión', que non foi secundado polo resto.

Luís César aproveitou o descanso para facer dúas permutas e os cambios responderon en cuestión de minutos: taconazo do peruano Beto da Silva e man a man ben resolto por Borja Valle ante Álvaro Ratón.

O dianteiro tivo o empate nun abrir e cerrar de ollos grazas a un pase en longo de Bergantiños, pero Ratón tapou ben e evitou a igualada.

En pleno rexurdir do Deportivo, o colexiado castigou con penalti un agarrón de Lampropoulos a Luís Suárez. Co colombiano preparado para executalo, o seu compañeiro Guitian levaba as mans á cabeza, talvez intuíndo o desenlace: Dani Giménez adiviñou as intencións do dianteiro e despexou o balón.

O Zaragoza defendeu co balón para desesperación de Riazor, que protestara o terceiro cambio de Luís César: Longo por Mollejo. Outro voo de Dani Giménez demorou a sentenza maña a disparo de Javi Ros, pero esta chegou a falta de dez minutos cun balón filtrado por Puado e mal defendido polo conxunto galego que aproveitou Suárez para quitarse a espiña do penalti fallado.