Unha medalla e unha campioa "feita en Galicia"

Ana Peleteiro consegue un meritorio bronce nos Xogos Olímpicos de Tokio fulminando dúas veces o récord de España.

Por Galicia Confidencial | Compostela | 01/08/2021 | Actualizada ás 22:46

A atleta española Ana Peleteiro colgou a medalla de bronce na final de triplo salto dos Xogos Olímpicos de Tokio,  nunha proba na que o venezolano Yulimar Rojas colgou a medalla de ouro con récord mundial. Unha medalla que sabe a ouro porque a galega fulminou en dúas ocasións o récord de España.

Ana Peleteiro obivo a medalla de Bronce nos Xogos Olímpicos de XApón
Ana Peleteiro obivo a medalla de Bronce nos Xogos Olímpicos de XApón | Fonte: EFE

Unha medalla con sabor "galego" xa que a atleta lembrouse de Galicia ao falar do seu triunfo.. Peleteuro convértese na terceiro atleta español en gañar unha medalla nos Xogos Olímpicos, despois do bronce de María Vasco na marcha de 20 km en Sydney 2000 e o ouro de Ruth Beitia no salto de altura en Río 2016.

Peleteiro, compañeira de adestramento de Yulimar Rojas, chegou á final "co coitelo entre os dentes", sabendo que as medallas serían caras, preto dos 15 metros, e para iso necesitaba superarse, bateu o seu récord de España (14,73). Fíxoo dúas veces: 14,77 na segunda quenda e despois 14,87 na quinta.

O seu inicio tamén foi, ao seu nivel, estimable: 14.55, pero mellor foi o da portuguesa Patricia Mamona, 14.91, que case abandonou a loita pola medalla de prata. A portuguesa certificaría o segundo posto no seu cuarto salto no que alcanzou o 15.01.

A española reaccionou batendo o seu récord de España en catro centímetros con 14,77 na segunda quenda. Quedou terceira, mentres que a vixente campioa, Caterine Ibargüen, loitaba por marcas inferiores (14.25, 14.01 e 14.19) e quedou fóra dos últimos tres saltos.

Cando a xamaicana Shanieka Ricketts adiantouna co seu 14,84 do seu cuarto salto, Peleteiro soubo que tería que superar de novo e fíxoo na penúltima rolda cos 14,87 que valeron a medalla de bronce.