Un gol no desconto deixa ao Depor sen premio

Leva xa cinco puntos en partidos que xogou fóra da casa polas obras en Riazor.

Por Galicia Confidencial | A Coruña | 01/09/2018 | Actualizada ás 23:31

O Deportivo continúa invicto e tras sumar un novo empate en Tenerife, onde protagonizou un final de infarto, ao adiantarse na prolongación pero encaixar o 2-2 na última acción dun partido que dominou con claridade na primeira metade pero que empatara merecidamente o cadro local na segunda.

Natxo González, adestrador deportivista, repetiu o once titular que presentou na vitoria cultivada o pasado fin de semana en Almendralejo. Antes de cumprirse o primeiro minuto, Quique gozou dunha ocasión clarísima, ao cabecear por encima do traveseiro, completamente só ao na área pequena, un fenomenal centro de Diego Cabalo.

No minuto 15, o colexiado sinalou penalti a favor do Deportivo, nunha acción confusa na que Borja Vale acabou en chan tras un agarrón de Alberto cando entraba ao remate ante Jorge Sáenz. Quique, todo sangue frío, bateu polo centro da portaría a Dani Hernández para colocar o 0-1 no marcador.

O resto da primeira metade desenvolveuse con dominio alterno e escasas chegadas á área por parte de ambos os equipos. Pero a segunda comezou movida e no 53, Bryan Acosta superou á meta galego nun disparo afastado, tras unha parede con Naranjo.

Un dos goles do Deportivo
Un dos goles do Deportivo | Fonte: @RCDeportivo

O Tenerife baizou o nivel e o Dépor tratou de conxelar o encontro e esperar a que chegase a súa oportunidade. Esta produciuse no minuto 87, nunha recuperación de Diego Cabalo en tres cuartos. O exfabrilista conectou con outro exjugador do filial, Edu Expósito, e este deixou a Pedro só ante o porteiro tinerfeño.

No tempo engadido desatouse a tolemia. Primeiro co tanto de Borja Vale, co que o Dépor adiantábase. O berciano bateu a Dani Hernández cun durísimo e preciso disparo cruzado tras recibir un pase en profundidade de Didier Moreno. O propio Borja Vale foi sancionado cunha falta no extremo dereito do ataque canario, xusto cando se cumprían o tres minutos de tempo engadido que marcara o cuarto árbitro. O colexiado deixou sacar a falta, na que Jorge Sáenz devolveu o empate ao marcador ao cabecear o esférico no segundo pau.

Nesta ocasión, o colexiado xa nin permitiu o saque de centro e decretou o final do encontro.