O Deportivo, de vacacións por Nadal coa incertidume de quen ocupará o banco

O conxunto galego pechou 2019 cun balance de dúas vitorias, nove empates e dez derrotas.

Por Galicia Confidencial | SANTIAGO DE COMPOSTELA | 21/12/2019 | Actualizada ás 18:11

O Deportivo iniciou as vacacións de Nadal tras a vitoria deste venres ante o Tenerife (2-1), un período de descanso que afronta o persoal sen saber se cando retome o traballo seguirá tendo á fronte a Luis César Sampedro, o técnico que dirixiu os últimos once encontros do equipo en LaLiga SmartBank.

Luis César Sampedro
Luis César Sampedro | Fonte: Radio Marca Tenerife

O conxunto galego pechou 2019 cun balance de dúas vitorias, nove empates e dez derrotas, números que o manteñen na última posición da clasificación con quince puntos de 63 posibles.

Despois de dúas vitorias seguidas, unha na Copa do Rei (0-2 ante o Illueca) e outra en Liga ante o Tenerife cun gol na última xogada do partido, o Deportivo afronta o descanso sabendo que volverá aos adestramentos o sábado 28 ás 11.00 horas en Abegondo pero sen coñecer quen dirixirá a sesión.

Desde ese día preparará a seguinte cita do campionato, prevista para o domingo 5 de xaneiro no Nuevo Los Pajaritos ante o CD Numancia ao mediodía.

O actual preparador, Luis César, que ao fin logrou estrear a súa marcadora de vitorias (é o técnico ao que máis se lle resistiu gañar no Deportivo, once partidos), recoñeceu que non sabe se seguirá, unha decisión que "non depende" del.

Na pole para suplilo atópase Fernando Vázquez, que chegaría da man de Fernando Vidal, o único candidato que se postulou, por agora, a suceder en xaneiro ao presidente Paco Zas, que dimitiu este mes e que segue dirixindo ao club en funcións.

No aspecto deportivo, o equipo encara as vacacións co lateral David Simón, cunha pubalxia, e o xaponés Gaku Shibasaki, cunha lesión muscular, na enfermaría e ante o Numancia recuperará ao italiano Michele Somma, que cumpriu sanción ante o Tenerife. EFE